Minun tarinani – Sinun tarinasi -projekti

Spartacus-säätiö on käynnistänyt uuden kaksivuotisen solidaarisuusprojektin Etelä-Afrikassa. ”Minun tarinani – Sinun tarinasi” on nuorten kanssa tehtävä projekti, jossa säätiön kumppanina on paikallinen kulttuuriosuuskunta. 

Säätiö on saanut hankkeelle tukea Suomen ulkoministeriöltä, mutta projektiin tarvitaan myös omarahoitusta. Jos haluat edistää rotusortohallinnon jälkeistä demokraattista kehitystä Etelä-Afrikassa, voit tehdä sen tukemalla projektia Spartacus-säätiön solidaarisuustilin kautta. 

”Minun tarinani – Sinun tarinasi” -projektissa nuoria rohkaistaan kirjoittamaan sosiaalisista kysymyksistä, muun muassa hiv- ja aids-ongelmista. Nuoret saavat tukea kirjoittamiselle työpajoissa, joissa on mukana kirjoittamisen ja opetuksen ammattilaisia. 

Tekstit kirjoitetaan ja julkaistaan kolmella Etelä-Afrikan alkuperäiskansojen vähemmistökielistä. Paikallinen osuuskunta julkaisee ne kirjana, jota levitetään useampia tuhansia kappaleita maksutta alueen kouluihin ja kirjastoihin. Projekti toteutetaan maan köyhimpiin alueisiin kuuluvassa Limpopon maakunnassa. 

Tarkoituksena on edistää kulttuurista ja sosiaalisen kehitystä tavalla, joka tukee nuorten ja maakunnan asukkaiden omia mahdollisuuksia. 

Tue solidaarisuustyötä Etelä-Afrikassa

Kaksivuotisen projektin koko budjetti on noin 25 000 euroa, josta osan säätiö kerää Suomesta. Voit osallistua omarahoituksen keräämiseen lahjoittamalla tukea Spartacus-säätiön solidaarisuustilille, jonka numero Danske Bankissa on FI46 8000 1501 4100 71.