Ihmisoikeusaktivisti Länsi-Saharasta Suomen sosiaalifoorumiin 25.-26.4.
 
Jadiya Ali on ihmisoikeusaktivisti ja runoilija

Taiteilijoiden rauhanjärjestö PAND ja Spartacus-säätiö kutsuvat mukaan solidaarisuustoimintaan. Ne valmistelevat yhdessä useiden kansalaisjärjestöjen, taiteilijoiden ja aktivistien kanssa keväälle Länsi-Sahra-tapahtumia.  
 
Suomen sosiaalifoorumin kansainväliseksi vieraaksi Helsingin Arbikselle 25.-26.4. saapuu pakolaisleirillä asuva ihmisoikeusaktivisti ja runoilija Jadiya Ali. Sosiaalifoorumissa keskustellaan Länsi-Saharan ajankohtaisesta tilanteesta sekä kulttuurin ja taiteen merkityksestä ihmisoikeus-ja vaikuttamistyössä. Keskustelemassa ovat toimittaja ja tietokirjailija Jaana Kanninen, käsitetaiteilija JP Väisänen ja Jadiya Ali.Pandin ja Spartacus-säätiön tavoite on tehdä toukokuusta näkyvä Länsi-Saharan solidaarisuuskuukausi, yhdessä muiden kampanjaan osallistuvien kanssa.
 
Maailma kylässä festivaali toukokuussa

Helsingissä Sörkassa, Pengerkatu 22:ssa sijaitseva PANDin galleria-toimisto muuttuu kampanjan keskukseksi. Maailma kylässä festivaalilla 23.-24.5. Kaisaniemen puistoon pystytetään Länsi-Sahara -kampanjan teltta. 

Maailma kylässä -festivaalin ohjelmassa on lauantaina keskustelu Länsi-Saharasta, kulttuurista, taiteesta ja feminismistä kansalaisyhteiskunnan työvälineenä (Taiga-lava, Kansallisteatteri).
Jäätynyt konflikti

Marokko on miehittänyt Atlantin rannikolla sijaitsevaa Länsi-Saharaa jo vuodesta 1975. Osaa alueesta hallitsee kuitenkin vapautusliike Polisario. Suuri osa sahraweista asuu Algerian puolella olevilla pakolaisleireillä. Yhdistyneet Kansakunnat tukee aloitetta järjestää kansanäänestys Länsi-Saharan itsenäisyydestä. 

PAND ja Spartacus-säätiö ovat tehneet vetoomuksen päättäjille vaikuttaa niin, että Marokon harjoittama miehitys loppuu ja järjestetään kansanäänestys sahrawien itsenäisyydestä. Vetoomus toimitetaan syksyllä eduskunnanpuhemiehelle ja Länsi-Saharan ystävyysryhmälle sekä EU-parlamentin poliittisille ryhmille. 

Vetoomuksen voi allekirjoittaa kampanjantapahtumissa tai verkossa

Solidaarisuus työtä, jolla on merkitys

Kampanjaan osallistuvat järjestöt ja aktivistittekevät koko kevään ajan erilaisia Länsi-Saharaan liittyviä tilaisuuksia. Niissä voi matalan kynnyksen idealla osallistua keskusteluun solidaarisuudesta ja Länsi-Saharan tilanteesta. Spartacus-säätiö kerää myös tukea nuorten sahrawi-taiteilijoiden äänistudion rakentamiseksi pakolaisleirille.