Maailma kylässä festivaali katsoo tulevaisuuteen ja avaa silmät solidaarisuudelle

Spartacus-säätiön puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen tuulettaa tietoa säätiön asiaohjelman hyväksymisestä Maailma Kylässä festivaalin ohjelmaan.
PÄIVITYS 16.3. ; MAAILMA KYLÄSSÄ FESTIVAALI ON PERUTTU

Spartacus-säätiön aloite Länsi-Saharakeskustelusta hyväksyttiin Maailma kylässä festivaalin viralliseen ohjelmaan. Festivaali järjestetään Helsingissä 23.-24.5. Kaisaniemen puistossa. 

Kolmensadan suomalaisen kehitysjärjestön kattojärjestö Fingo tunnetaan hyvin kehitysyhteistyön koordinoinnista, Mahdollisuuksien toritapahtumista ja kerran vuodessa Helsingissä järjestettävästä valtakunnallisesti merkittävästä Maailma kylässä festivaalista. Spartacus-säätiö on Fingon jäsenjärjestö. 

Spartacus-säätiö järjestää solidaarisuusprojekteja, tutkimus- ja opintoprojekteja sekä rahankeräyksiä. Säätiö tehtävänä on edistää ja tukee kommunistisen ja työväenliikkeen poliittista, opinto- ja tutkimus-, kulttuuri-, tiedotus- ja kansainvälistä toimintaa. 

Silmät auki solidaarisuudelle   

2020 Maailma kylässä festivaali järjestetään 23-24.5. Kaisaniemessä Helsingissä. Festivaalin teema on tulevaisuus.  Teema näkyy erityisesti puheohjelmassa sekä uudessa näytteilleasettajakokonaisuudessa, Innovaatiokylässä, jossa esitellään kestävän kehityksen tulevaisuuden ratkaisuja.  

Spartacus-säätiön asiaohjelma-aloite hyväksyttiin Maailma kylässä festivaalin viralliseen ohjelmaan. Säätiön ja Sahrawikampanjassa mukana olevien järjestöjen yhteinen teltta on esillä Maailma  kylässä festivaaleilla Kaisaniemen puistossa lauantaina 23.5 kello 11-21 ja sunnuntaina 24.5 kello 11-19.

Maailma kylässä Festivaalin ohjelma julkistetaan 8.4.   
  • - Parikymmentä tosi tunnettua suomalaista kansalaisjärjestöä valittiin Maailma kylässä festivaalin sisältöohjelmaan ja meidän keskustelu Länsi-Saharasta, solidaarisuudesta ja feminismistä on mukana tässä hienossa ohjelmassa. Tämä on meille eräänlainen toiminnan rimankorotus ja kannustaa meitä entistä parempaan työhön ja toimintaan. Entistä useamman silmät aukeavat nyt solidaarisuudelle, sanoo Spartacus-säätiön puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen 
Rahankeräys taiteilijoille 

2020 Spartacus-säätiöllä säätiöllä on kehitysyhteistyöhanke Länsi-Saharassa toimivan Urheilu- ja nuorisokeskus-järjestön kanssa nuorten taiteilijoiden studion varustamisesta Bojadorin pakolaisleirillä. Hankkeeseen on käynnissä koko Suomen kattava rahankeräys, jonka tavoitteena on hankkia mm äänipöytä taiteilijoiden studioon. 

Lahjoituksen voi tehdä Spartacus-säätiön solidaarisuustilille Danske Bank FI46 8000 1501 4100 71  Rahankeräyslupa numero on RA/2019/586   
Kansalaisjärjestöjen yhteistyötä  

PAND taiteilijat rauhan puolesta järjestöllä ja Spartacus-säätiöllä on yhteisaloite kansalaisjärjestöjen yhteistyöstä ja toukokuusta 2020 näkyvänä Länsi-Saharan solidaarisuustoiminnan kuukautena. Järjestöillä on yhteinen vetoomus Länsi-Sahran vapauttamiseksi ja siihen kerätään allekirjoituksia koko vuoden ajan.  

Solidaarisuuskohtaamisia 

Kerran kuukaudessa kesään asti keskiviikkoisin Pandilassa kello 18-20 kiinnostavat ihmiset kertovat omin sanoin, miten he ovat käytännössä kohdanneet solidaarisuuden ja mitä Länsi-Saharan kulttuurin ja todellisuuden kohtaaminen on heissä saanut aikaan. 
22.1. Suomen rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro 
19.2. Kansainvälinen solidaarisuustyö ry (KV-solid) puheenjohtaja Laura Kumpuniemi  
18.3. Valokuvataiteilija Sanni Seppo 
22.4. Taiteilija ja elokuvantekijä Marja Viitahuhta 
6.5. Järjestöaktivisti Raisa Musakka 
13.5. Käsitetaiteilija JP (Juha-Pekka) Väisänen